Doc.gr
Posted: Wednesday, 27 August 2014
Ο δεκάλογος της απώλειας λίπους
Η απώλεια λίπους είναι η πιο συχνή επιθυμία των ατόμων. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός με επιτυχία θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο στις δικές σας παραμέτρους (αρχικό βάρος, επίπεδο φυσικής κατάστασης, τραυματισμοί κλπ). Μια αυστηρή δίαιτα από μόνη της θα έχει ως επακόλουθο την αναπόφευκτη απώλεια μυικής μάζας και σίγουρα δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που περιμένετε. Για να μην πέφτετε θύμα παραπλάνησης θα πρέπει να ξέρετε επίσης ότι το λίπος δεν "φεύγει" τοπικά, με άλλα λόγια, όσους κοιλιακούς και να κάνετε δεν πρόκειται να πέσει η κοιλιά σας. Ούτε φυσικά υπάρχει ειδική δίαιτα για να φύγει λίπος από την κοιλιά ή τους γοφούς. Το αποτέλεσμα έρχεται όταν μειώνεται συνολικά η λιπώδης μάζα του σώματος και αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, θα το πετύχετε πολύ σύντομα. 

Συμβουλή # 1: Καθημερινό τρέξιμο
Το τρέξιμο είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να κάψετε λίπος εύκολα, αφού όχι μόνο βοηθά στην καύση του, αλλά επιπλέον ενισχύει τον μεταβολισμό και αυξάνει την προσκόλληση σας στο πρόγραμμα διατροφής. 
Συμβουλή # 2: Κοιμηθείτε καλά
Η έλλειψη ύπνου είναι ικανή να γκρεμίσει τις προσπάθειές σας να χάσετε λίπος, δεδομένου ότι η έκκριση γκρελίνης προκαλεί έντονη επιθυμία για ζάχαρη και άλλα λιπαρά τρόφιμα. Επίσης η κόπωση την επόμενη μέρα θα σας κάνει πιο υποτονικούς και λιγότερο δραστήριους με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας. Μη ξεχνάτε τέλος, ότι όσο πιο αργά κοιμηθείτε, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες για μια βραδινή επιδρομή στο ψυγείο.
Συμβουλή # 3: Πείτε το νερό νεράκι
Το νερό είναι φυσικός καταστολέας της όρεξης. Ο εγκέφαλος πολύ συχνά δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ των αισθημάτων της πείνας και της δίψας ή η διάκριση αυτή είναι θολή και συγκεχυμένη. Έτσι έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αχρείαστη πρόσληψη τροφής.
Συμβουλή # 4: Αυξήστε τις πρωτεΐνες
Για να προστατέψετε τον μυϊκό σας ιστό, συμπληρώστε τη διατροφή σας με άπαχο κρέας, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Θα σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να περιορίσετε τις “junk” επιλογές σας.  
Συμβουλή # 5: Αποφύγετε το αλκοόλ
Μείνετε μακριά από το αλκοόλ, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προσθέσετε 100-150 θερμίδες ανά ποτό (300-400 θερμίδες τα κοκτέιλ), οι οποίες και μετατρέπονται απ’ ευθείας σε σπλαχνικό λίπος. 
Συμβουλή # 6: Αποφύγετε το φαγητό εκτός σπιτιού
Όσο πιο πολύ προτιμάτε το σπιτικό φαγητό, τόσο καλύτερα θα πάτε. Οι μερίδες στα εστιατόρια μπορεί να είναι διπλάσιες και τριπλάσιες από αυτές που χρειάζετε το δικό σας σώμα. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μια μακαρονάδα σε εστιατόριο μπορεί να ξεπερνά τις 1.200 θερμίδες, χωρίς τα παρελκόμενα. 
Συμβουλή # 7: Να τρώτε λιγότερο, αλλά όχι υπερβολές
Καταναλώνοντας λιγότερες από 1000 θερμίδες την ημέρα προκαλείτε το σώμα σας να ξεκινήσει την αποθήκευση λίπους και την επιβράδυνση του μεταβολισμού με σκοπό την επιβίωση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κάποιο αρχικό βάρος, αλλά μόλις αρχίσετε να τρέφεστε κανονικά, θα το κερδίσει όλο πίσω και με το παραπάνω. Σίγουρα το έχετε ξανακούσει.. 
Συμβουλή # 8: Δείπνο, το μικρότερο γεύμα της ημέρας
Βασική και εύκολη συμβουλή. Αν το καταφέρνετε, δύσκολα θα ξεπερνάτε τα ενεργειακά όρια σας και το πιο πιθανό είναι τελικά να αποφεύγετε την καθημερινή μικρή εναπόθεση λίπους, η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται κάτι περισσότερο από εμφανής. Βραδινό κανονικό με ασφάλεια μπορούν να καταναλώνουν μόνο αθλητές. 
Συμβουλή # 9: Επιλέξτε φρούτα
Τα φρούτα αποτελούν ιδανικά σνακ, καθώς θα σας γεμίσουν με βιταμίνες και ενέργεια. Αν θέλετε να κάψετε λίπος, επιλέξτε τα έναντι των χυμών, οι οποίοι προσδίδουν περισσότερες θερμίδες, λιγότερες φυτικές ίνες και μικρότερο κορεσμό. Εννοείται ότι αποφεύγετε και άλλα συνηθισμένα σνακ, όπως κριτσίνια, κρακεράκια, μπισκοτάκια, αναψυκτικά με ζάχαρη, τυποποιημένους χυμούς, ζαχαρούχα ice tea κλπ.Ειδικά για άτομα με χαμηλή φυσική δραστηριότητα, το σνακ δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από 1-2 μικρά φρούτα. 
Συμβουλή # 10: Γευματίστε πριν πεινάσετε και σταματήστε πριν χορτάσετε
Καταναλώστε 3 κυρίως γεύματα και 1-2 σνακ την ημέρα έτσι ώστε να φτάνετε στο τραπέζι με ελεγχόμενη όρεξη. Ξεκινήστε πάντα με την σαλάτα, τρώτε με αργό ρυθμό για να αντιληφτείτε εγκαίρως το κορεσμό και σηκωθείτε αμέσως από το τραπέζι. 


  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: